Mång turer blev det med Braque Francais

Det har varit en lång resa, som ännu inte är klar, för att få hem en drömhund (?!) - Braque Francais.

Den började faktiskt för två år sedan då vi fick kontakt med en uppfödare i Frankrike, Madame Besson. Av diverse skäl avstyrde vi de planerna.

När vi nu i år (2007) tog upp planerna påbörjades ett nytt sökande, vi drog ett meddelande till Mdm Besson. I det mailet hade vi klippt in en bild på hennes tik (Topaze) för att visa vilken typ av hund vi ville ha.
Topaze, BAHIAs mamma:

Hon svarade efter ett tag och meddelade att det skulle födas valpar i augusti -07. Efter lite korresponderande erbjöd hon oss en ett-årig tik, dotter till den tiken vi sett på bild första gången (ovan). Klappat och klart då beskedet var att hon var vaccinerad mot rabies och alla papper var klara... men andra regler gäller för införsel till Sverige. De svenska reglerna kräver test av antikroppar tidigast 120 dagar efter senaste vaccinationen vilket skulle ge leverans i november -07 vilket Mdm Besson ansåg för lång period - hon hade dessutom en annan köpare. Det smög sig alltså.
BAHIA, ettårig tik:
Vi tog upp tråden med att få en valp (föddes 2/8) och efter lite funderande och korrespondens bestämde vi oss! Till på köpet fick vi välja namnet på valpen i papperna oxå - C' TATI kommer han att heta!

Då man får föra in en hund som är under 3 månader UTAN vaccination mot rabies (ansökan om dispens) är det dock lite brådis då Jordbruksverket vill ha tid för pappershantering. Pappershanteringen är förvisso initierad, men det är långt ifrån klart.

Planen nu, när alla papper är klara, är att dra ner till Paris och hämta C' TATI hos en engelskspråkig väninna till Madame Besson. Siktet är inställt på sista veckan i oktober.

Det har varit, är fortfarande, en spännande resa att göra och det är en komponent i det hela som gjort det möjligt; översättningsprogram på nätet http://babelfish.altavista.com som översätter texter och webbsidor till/från alla möjliga språk - i vårt fall till/från engelska/franska! Tack Altavista - utan detta -> inget valpköpande från Madame Besson!

Nu håller vi alla tummar för att det ska rulla på, under tiden preppar vi Mysko så han är beredd på en valp till (vi hämtade ju Gucci 1/8...) men förhoppningsvis går det bra då TATI är knappt 3mån vid hemkomst och lite större i storlek - dessutom kommer han att leka skiten ur Gucci :-)
 
Håll tummarna du med!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits